Taková normální tulení rodinka :-)


Zase několik střípků od Tuleňů

30.08.2010 23:45

Tož zase popíšu, jak to u nás vypadá. Jako obvykle nestíháme (ostatně čas tohoto příspěvku budiž toho důkazem :-), takže jsme kolikrát rádi, že uleháme ještě před půlnocí.

Pro ty, co to nevědí (pravda, celostránkový inzeráty ve všech hlavních celostátních denících jsme nezadávali, ale prsknout jednu větu sem jsme mohli, uznáváme), tak od 7.7.2010 bydlíme ve Veselí (nad Lužnicí). Nejčerstvější novinkou jest, že ode dneška už je to oficiální - konečně se nám podařilo se nechat vyfotit a dojít s macinkou na MěÚ, aby před osobou ouřední podepsala, že s tím souhlasí (jako že budem bydlet u ní - patří ji totiž ten barák a plná moč nebo ověřený podpis nestačí). Takže jsme už oficiálně Veseláci a po šesti letech si dáváme opáčko s ustřiženým rohem občanky :-)

Ano ano, je to tak, slavili jsme v předevčírem železnou či zinkovou svatbu (docela by mě zajímalo, kdo si dal tu práci a počítal poločasy rozpadu těch prvků :-) Nějak jsme to nezvládli pořádně oslavit, tak si to snad zítra vynahradíme dobrou večeří (a hlavně večerem bez potomků, to je snad nejlepší dárek! :-))

Další novinkou jest, že Ondrášek se začíná pomalu rozcházet, rozumněj sám aktivně se pouští, stojí sám bez opory a sem tam udělá dva tři kroky. Bez problémů už dlouho ťape za jednu ruku a zvládá tak i schody do prvního patra! Taky bylo na čase, žejo ;-)

Šimon prozměnu začal podezřele často používat slovo "proč?"! Takže obávané období "a proč" je, zdá se, za dvěřmi, tak doufáme, že i s následujícím obdobím "a co kdyby" bude zase brzo za námi :-) Doufejme, že ve školce, kam jde poprvý už pozítří (voči, to to letí!), jeho informační libido dostatečně saturují, aby doma nechal mozky nebohých rodičů alespoň trochu zahálet (haha :-)))

No, co tak ještě - táta už skoro dva měsíce pracuje z domu a zatím mu to na mozek moc neleze. Zvykám si težce a pomalu, ale snad to půjde. Uvidíme, jak to půjde do budoucna, doufám, že to ještě nějakej ten pátek vydrží :-) Nenám totiž ani ponětí, co bych tady na jihu hledal za práci...

Hu, půlnoc, kaněc filma!

 

—————

Zpět