Taková normální tulení rodinka :-)


Ponovoroční entrée

11.01.2008 22:13

Tož jsme se konečně dokopali zase něco sem plivnout :) Kde začít...?

Asi tím, co je nejvíc vidět a slyšet - desetikilovým rozežraným prckem :-) Na vánočním soustředění ve Veselí u babičky s dědou si pořídil dvojnásobnej pajšl, bo co, ale prostě žere jak kyselina (Lučavka královská je proti němu takovej slabej odvárek! :-) Ale taky začal používat kolena, takže když si to někam namíří, první dvě tempa zvládne s pánví ve vzduchu (i když pak ale usoudí, že je to moc pomalý, takže se zase vrátí k osvědčenýmu stylu "Meresjev") - vůbec celkově znásobil pohybovou aktivitu, což má za následek, že se stále vejde do futer :-))

Na zmíněným soustředění taky pilně cvičil stání na nohou, takže už ho zcela bez problémů unesou a včera už prej capkal celých 5m (pět metrů !!!) za kočárem (jasný, držel se madla:-) Což má ovšem za následek, že voblejzá nábytek a kam došáhne, tam "uklízí" (čti smetá rukama na zem všechno, co má v dosahu). Kam nedošáhne, tam se přitáhne rukama (asi ve spaní posiluje bicáky, nebo nevim...)

Kolem Vánoc se taky pěkně rozkecal a zřetelně pronesl první vědomý slovo - "HAM!" - následované druhým - "MŇAM!" :-))) Zatím takhle označujě jakýkoliv druh pokrmu (od mateřského mléka přímo ze zdroje, až po tátovy papuče :), ale jistě si brzy rozšíří slovní zásobu. Takový to "tatata", "bababa" a podobně zatím jen tak náhodou seskupil do artikulovanýho zvuku - ale dneska, když táta přišel domů, prohlásil zcela samozřejmě: "Tata, jéé!" :-) Takže už jen čekáme, kdy se z postýlky bude ozývat "kujva, kde mam tu snídani!" :-)))

Když jsme u toho jídla - už má šest zubů a posledních pár dnů je nevrlej a slintá jak bernardýn, takže se evidentně klube další. Tudíž je z něho profesionální jedlík a už ani rohlík či chlebová kůrka mu nečiní zásadnější potíže (to až nám, když pak dáváme kuchyň do původního stavu :-) Zhruba před týdnem taky ochutnal arašídový křupky, který jsme neprozřetelně nechali v obýváku v bláhové naději, že se do nich nedostane... Dostal. Kolik jich stihnul spořádat, to nevíme, ale víme, že pak dva dny ukrutně páchnul a prděl jak dělostřelecká rota. Uff! :-)

Taky se naučil príma plavat! Zatim v tom teda není rozeznat žádnej styl, ale zase se potápí jak potápka roháč (ale bahno teda kvůli němu do vany tahat nebudu! ;-) V bazénu si Šimi oblíbil partu prcků (rozumněj samý baby! ;-), který pravidelně oslintává (jakože pusinkuje :) Občas se mu do party připlete nějakej klučina, ale to juniora z míry rozhodně nevyvede - padni kam padni, prostě ho voblízne taky :)

—————

Zpět