Taková normální tulení rodinka :-)


Tuleni na dovolené ve Znojmě

11.09.2006 21:05

Už je to tak, tuleni se zas po nějakém čase rozhodli dovolenkovat. Impulzem nám k tomu byla kamarádova svatba ve Znojmě a řekli jsme si, že když už budeme vážit cestu na jižní Moravu, zůstaneme tam celý týden. A stálo to za to!

Dovolenou jsme vzali z gruntu a dovolenkovali jsme se do slova a do písmene - vstávali jsme kolem desátý, v jedenáct jsme snídali a už kolem jedný (!!!) jsme vyráželi na výlety :-)

Byli jsme se podívat za kamarádama u Břeclavi a vzali jsme to přes Mikulov a Lednici. Bohužel jsme si pozdě uvědomili, že v pondělí bývají zámky zavřené, takže jsme viděli jen zámecké zahrady.

Vypravili jsme se i na Nový Hrádek, zříceninu původně loveckého hrádku z poloviny 14. století na hranicích s Rakouskem - úžasná atmosféra a moc príma výhled!

Nemohli jsme vynechat Havranické vřesoviště, vyhlášené to stanoviště vzácných druhů fauny a flory - a světe div se! Viděli jsme na vlastní tulení kukadla samečka Mantis religiosa, neboli Kudlanky nábožné!

Když už jsme byli v tech končinách, vydali jsme se i na Šobes, kam vede hezká cesta lesem a přes visutý most přes Dyji. Pinot Gris bohužel nebyl zcela zralý, ale jíst už se dal :)

No, a samořejmě jsme nemohli vynechat samotné Znojmo, prohlídli jsme si zámek se skupinou několika američanů (úžasná prohlídka, samý "Wow", "Great" a "Oh, God!" :-))) a zcela jistě jsme si nemohli nekoupit trochu toho burčáku (mňam!).

Prostě to byla supr dovolená!

—————

Zpět